22-12-2017 13:25 | Door: Rianne Lachmeijer

BAM Infra gaat met behulp van satellietdata gebieden analyseren. Hiermee kan het bedrijf snel in kaart brengen hoeveel asfalt, groen en water er in een gebied aanwezig is. Sobolt heeft de technologie ontwikkeld die de data-analyse mogelijk maakt.

Dat meldt BAM Infra in een persbericht.

De nieuwe technologie levert een snel inzicht in wat in een gebied aan onderhoud toe is. Voorheen werd voordat een gebiedscontract werd afgesloten een steekproef gedaan en vervolgens een volledige analyse uitgevoerd als het contract was gesloten. Deze werden vaak handmatig uitgevoerd.

Met deze nieuwe technologie is het mogelijk om het gebied al tijdens de aanbestedingsfase te analyseren. Hierdoor krijgen de opdrachtgever en de uitvoerder al voordat de vergunning rond is een zeer nauwkeurig beeld van het gebied.

Analyse van satellietdata

Door de technologie die Sobolt heeft ontwikkeld wordt het mogelijk om vanuit de lucht objecten op aarde te herkennen, onder andere overhangende bomen, viaducten en schaduwen kunnen worden verwerkt in de analyse.

Volgens BAM Infra is de analyse van een gebied met deze technologie meer dan 99,8 procent nauwkeurig en door de efficiënte werkwijze snel op te leveren. De technologie heeft enorme potentie, staat in het persbericht, omdat het bijvoorbeeld ook toegepast kan worden bij het inventariseren van de aanwezige hoeveelheid vierkante meters zonnepanelen in een gebied.

Lees ook:

ICT

Bron: BAM Infra | Afbeelding: Shutterstock.com