11-06-2014 11:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

“Er ligt nog eens $ 15 mrd extra klaar als het aan mij ligt.” Dat zei topinvesteerder Warren Buffett tijdens de jaarlijkse Edison Electric Institute energieconventie in Las Vegas. 

Buffett maakte de opmerking nadat hij een medewerker vroeg hoeveel zijn energietak Berkshire Hathaway ook alweer had geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Dat bleek $15 mrd te zijn. Zonder aarzeling kondigde hij een verdubbeling aan van dat bedrag. En Buffett staat niet bekend om loze uitspraken.

Kenners zeggen dat de opmerking waarschijnlijk niet uit de lucht is gegrepen. De energie-investeringen van Berkshire Hathaway bieden kansen voor belastingvoordelen en herinvesteringen van kapitaal, schrijft persbureau Bloomberg.

Berkshire, qua marktwaarde het vijfde bedrijf ter wereld, doet veel investeringen in Amerikaanse zonnecentrales en windparken. Recentelijk werd bekend dat de West-Amerikaanse energiemarkt gaat hervormen door de grote groei van de hernieuwbare energieproductie. Berkshire speelt een grote rol in de organsatie hiervan.

Bron: Bloomberg | Foto: HomeServices of America via Youtube