12-01-2018 08:15 | Door: Rianne Lachmeijer

VolkerWessels start een strategische samenwerking met Trimble om al zijn werkstromen te digitaliseren met behulp van bouwtechnologieën.

Innovatie op het gebied van Bouw Informatie Management (BIM)-technologie staat in de samenwerking voorop, aldus VolkerWessels in een persbericht. Deze BIM-technologie moet het beheer en de voorspelbaarheid van bouw- en vastgoedprojecten optimaliseren.

Trimble kan als geen ander bouwgegevens genereren die wij kunnen gebruiken om onze werkprocessen te verbeteren,” aldus Marinus den Harder, directeur bouw en vastgoedontwikkeling bij VolkerWessels in een persbericht.

Verduurzaming

Digitalisering kan een rol spelen in de verduurzaming van bouwprojecten. Zo kunnen leveringen op elkaar worden afgestemd, zodat er zo min mogelijk vrachtwagenbewegingen nodig zijn. Dit verlaagt de CO2-uitstoot. Job Dura van Dura Vermeer, zei eerder dat al in de bouwfase moet worden nagedacht over duurzaamheid om aan bepaalde maatstafen van een BREEAM-certificaat te voldoen.

Lees ook: Balkenende pleit voor transparantie bij verduurzaming in de bouw

Technologische innovatie

Vorig jaar publiceerden bouwconcern Bam en ingenieursbureau Arup in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation een onderzoek waarin zij concluderen dat technologische innovatie de boventoon moet voeren om circulaire verdienmodellen in de bouwsector op te schalen.

Lees ook: Bam: ‘Innovatie versnelt circulaire verdienmodellen in de bouw’

Bron: VolkerWessels | Afbeelding: VolkerWessels