06-02-2018 16:45 | Door: Rianne Lachmeijer

Natte kelders in Houston, orkanen in de Caraïben en hoge waterstanden in Parijs. De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker zichtbaar. David van Raalten, Europees directeur watermanagement bij Arcadis bedenkt oplossingen voor dit soort problemen.

Steeds vaker merken wij de gevolgen van klimaatverandering. Dit kan een ontwrichtende werking hebben op bedrijven, steden en landen. Een deel van het probleem ontstaat doordat mensen in overstromingsgevoelige gebieden gaan wonen, maar dat neemt niet weg dat extreme weersomstandigheden toenemen: er valt meer regen in kortere tijd en orkanen worden intenser.

Voorbereiden op klimaatverandering

David van Raalten, European Leader Water Management Solutions bij Arcadis, helpt bij het bedenken van oplossingen waardoor bedrijven, steden of landen beter voorbereid zijn op de effecten van klimaatverandering. Binnen Arcadis noemen zij dat klimaatadaptatie. “Het gaat om adaptieve maatregelen die bijvoorbeeld voorkomen dat wijken onder water komen te staan of steden veel te heet worden.”

In onderstaande podcast vertelt David van Raalten over de gevolgen van klimaatverandering, de mogelijkheden van klimaatadaptatie en waarom veel landen er toch voor kiezen om zich niet voor te bereiden op klimaatverandering. “Het is een kwestie van keuzes”, zegt Van Raalten.

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock