14-02-2018 13:35 | Door: Rianne Lachmeijer

Klimaatverandering: niet alleen landen en steden, maar ook bedrijven krijgen ermee te maken. David van Raalten, Europees directeur watermanagement bij Arcadis, pleit ervoor dat bedrijven zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering.

Elk bedrijf doet aan risicomanagement. Toch worden de risico’s van klimaatverandering daarbij vaak niet meegenomen, zegt David van Raalten. Hij bedenkt oplossingen voor problemen die ontstaan door klimaatverandering. Bijvoorbeeld een plan om te voorkomen dat een taxistandplaats bij een hevige regenbui onderwater komt te staan.

'Extreme weersomstandigheden zijn een topprioriteit'

Volgens Van Raalten wordt Arcadis al af en toe ingeschakeld voor het beoordelen van de risico’s van bepaalde locaties van bedrijven. Alleen gebeurt dit volgens hem nog veel te weinig. “Het is niet voor niets dat het World Economic Forum (WEF) zegt dat extreme weersomstandigheden een topprioriteit zijn.” Hij vindt dat dit ook een topprioriteit voor het bedrijfsleven moet zijn.

Reactie op klimaatrisico's

In onderstaande podcast vertelt Van Raalten niet alleen wat het bedrijfsleven kan doen om zich voor te bereiden op klimaatverandering, maar ook hoe verschillende landen reageren op de risico’s. Hoe kan het bijvoorbeeld dat er al jaren een masterplan ligt voor kustversterking bij Houston, maar dat de Amerikanen daar tot nog toe geen geld voor hebben vrijgemaakt?

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock