15-02-2018 16:15 | Door: Rianne Lachmeijer

Wij wonen in de best beveiligde Delta ter wereld, zegt David van Raalten, European Leader Water Management Solutions bij Arcadis. Maar het nóg kan beter.

“Wij zijn in Nederland gezegend met een overheid die haar verantwoordelijkheid neemt”, zegt Van Raalten. Hij doelt onder andere op de kust- en dijkversterkingen door de overheid om Nederland te beschermen tegen overstromingen.

Extreme neerslag

Toch is er volgens hem een ander klimaatprobleem waar de overheid nog een taak heeft te vervullen: extreme neerslag. “Op het gebied van neerslag hebben we nog het een en ander te doen”, aldus van Raalten. Ook op dat gebied worden nu de eerste stappen gezet.

Klimaatverandering als kans

In onderstaande podcast vertelt Van Raalten van Arcadis hoe Nederland zich voorbereid op de extreme weersomstandigheden die klimaatverandering met zich meebrengt. En waarom kan klimaatverandering ook als kans worden gezien?

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock