13-03-2018 10:31 | Door: Rianne Lachmeijer

Het Climate Bonds Initiative (CBI) heeft voor het eerst een duurzaamheidskeurmerk toegekend aan een commerciële vastgoedlening. Hiermee wordt de bouw van twee torens in Parijs gefinancierd.

Vastgoedontwikkelaar Ivanhoé Cambridge gebruikt de lening van € 480 mln voor de ontwikkeling van de zogenoemde DUO torens. Hierin worden kantoren en een hotel gevestigd. Dat schrijft Environmental Finance.

Duurzaamheidskeurmerk voor vastgoedlening

Door de CBI-kwalificering weten investeerders zeker dat voldaan wordt aan bepaalde duurzaamheidseisen. Ivanhoé Cambridge verwacht dat de torens bij voltooiing het outstanding LEED Platinum-keurmerk ontvangen op energieverbruik.

Zes banken hebben gezamenlijk de lening verzorgd: BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Deutsche Pfandbriefbank, La Banque Postale, Natixis en Banque Européenne du Crédit Mutuel.

Duurzame rol voor financiële sector

Volgens de Europese Commissie kan de financiële sector een cruciale rol spelen bij de verduurzaming van Europa. “Alleen met de hulp van de financiële sector kunnen we de jaarlijkse financieringskloof van € 180 mrd invullen om onze klimaat- en energiedoelstellingen te bereiken", zei Valdis Dombrovskis, vice-president  en verantwoordelijk voor financial stability, financial services and capital markets union eerder.

Lees ook: Europees actieplan zet verduurzaming financiële sector in gang

Bron: Environmental Finance | Afbeelding: Adobe Stock