15-03-2018 07:45 | Door: Rianne Lachmeijer

Binnen één dag en voor een bedrag van $ 4.000 staat hij er: het 3D-geprinte huis van 50 tot 75 vierkante meter dat het technologisch bouwbedrijf ICON en non-profit organisatie New Profit samen hebben ontwikkeld.

 Het 3D-geprinte huis staat in Texas, Verenigde Staten. Om het huis te maken ontwikkelde ICON een mobiele 3D-printer. Het apparaat kan ook werken in omstandigheden waar de elektriciteitsvoorziening onbetrouwbaar is en waar geen drinkbaar water beschikbaar is.

Lees ook: 7 keer duurzaam bouwen met de 3D-printer

De voordelen van 3D-printen

Volgens Jason Ballard, mede-oprichter van ICON, heeft 3D-printen een aantal voordelen. Zo gaat het proces sneller, is er een breder ontwerppalet beschikbaar en het levert haast geen afval op. Hij vertelt hierover op de website Inhabitat.

Het technologisch bouwbedrijf ICON en non-profit organisatie New Story zien kansen voor ontwikkelingslanden. Een miljard mensen op aarde hebben geen toegang tot adequate huisvesting, daar hopen de partijen met hun 3D-geprinte huis verandering in te brengen.

De eerste huizen komen in El Salvador. In onderstaande YouTube-video leggen ICON en New Story hun ambitie uit, daarnaast tonen zij hoe het 3D-geprinte huis vorm kreeg.

Bron: inhabitat | Afbeelding: YouTube