18-04-2018 08:37 | Door: Britt van den Elshout

Essent bied woningeigenaren tegenwoordig de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Op deze manier kunnen huishoudens toch bijdragen aan de energietransitie zonder hoge aanschafkosten.

Huiseigenaren die zonnepanelen willen huren betalen een vast huurbedrag per maand dat wordt verrekend met de energierekening. Bij de overeenkomst zitten verder installatie, service, onderhoud en verzekering bij schade ingesloten.

Energietransitie wordt gemakkelijker

Volgens Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent willen steeds meer huishoudens zelf energie opwekken, maar kan niet iedereen dit opbrengen. “Door zonnepanelen te verhuren wordt het bijdragen aan een duurzamere wereld opeens heel betaalbaar voor woningeigenaren.”

Ruimte genoeg op Nederlandse daken

Het verhuren van zonnepanelen is geen nieuw idee. Initiatieven als HalloStroom, Zelfstroom en Solease bieden al enige tijd de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Volgens recente cijfers van adviesbureau Deloitte wordt er in Nederland nog niet optimaal gebruik gemaakt van zonnepanelen op daken. Op dit moment liggen er 3 miljoen zonnepanelen op gebouwen in Nederland, terwijl er in het meest optimale scenario 270 miljoen zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd. 

Lees ook:

Bron: Essent | Foto: Adobe Stock