18-04-2018 14:10 | Door: Rianne Lachmeijer

Autofabrikant Nissan biedt batterijtechnologie aan voor de verduurzaming van de Nederlandse woningmarkt.  Deze zomer worden in Voorhout 33 woningen opgeleverd met een xStorage-thuisbatterij voor de opslag van zonne-energie.

De xStorage-batterijen zijn gemaakt van gebruikte batterijmodules uit de elektrische Nissan LEAF. Door deze componenten als thuisbatterijen in te zetten voor de opslag van zonne-energie krijgen ze een tweede leven.  nissan, thuisbatterij 

De woningen in Voorhout leveren dankzij zonnepanelen op het dak meer energie op dan ze verbruiken. Het overschot wordt opgeslagen of verkocht. Op die manier leveren de installaties financieel rendement op. Ook hebben de wijkbewoners twee elektrische Nissan LEAF’s ontvangen die zij als deelauto kunnen gebruiken.

Vorig jaar maakte Nissan bekend dat het bedrijf in 2018 met pilotprojecten zou starten op het gebied van microgrids, om te onderzoeken hoe met behulp van batterijen van elektrische auto’s toegang tot duurzame energie op lokaal niveau geregeld kan worden.

Lees ook: Nissan in 2018 aan de slag met microgrids

Presentatie op Building Holland

Op de vakbeurs Building Holland die van 17 tot 19 april plaatsvindt in Amsterdam RAI presenteert Nissan de xStorage-thuisbatterij in de Plusleven-woning van 4YEF (Four Your Energy Freedom). Een partner van Nisssan. In de Plusleven woning zijn allerlei duurzame energiesystemen toegepast. De woningen produceren duurzame energie, slaan deze energie op en delen deze vervolgens, waardoor de woningen een autonoom energie-ecosysteem vormen.

Lees ook: Haarlemmermeer verwelkomt eerste buurtbatterij voor bewoners

Bron: Nissan | Afbeelding: Nissan