10-07-2018 10:44 | Door: Rianne Lachmeijer

Woningcorporatie De Alliantie sluit de 3.000ste eengezinswoning aan op zonnestroom. In totaal zijn 5.500 corporatiewoningen voorzien van zonnepanelen. Het uiteindelijke doel is om alle 50.000 sociale huurwoningen van zonnepanelen te voorzien.

In totaal heeft de woningcorporatie circa 50.000 sociale huurwoningen in bezit. Als woningen geschikt blijken voor plaatsing van zonnepanelen worden huurders benaderd. 

Lees ook: Proef voor energieleverende hoogbouwflats komt in Utrecht

Lagere energierekening

Directeur vastgoedonderhoud Koos Koolstra van De Alliantie: “Wij investeren in de aanschaf en het onderhoud. Onze huurders kunnen profiteren van zonnestroom door maandelijks een bijdrage in de servicekosten te betalen. Door de lagere energierekening houden zij onderaan de streep geld over. Dat kan oplopen tot ruim € 100 per jaar met zes panelen.”

Ruim de helft van de bewoners stemt in met de plaatsing, degene die niet hebben gereageerd worden eind dit jaar nogmaals benaderd. Daarnaast plaatst de woningcorporatie zonnepanelen op woningen als zij beschikbaar komen door verhuizing.

Huurdakrevolutie

Samen met een aantal andere woningcorporaties ondertekende De Alliantie de 'zonne-belofte'. Het doel is om in 2020 op 10 procent van alle huurdaken zonnepanelen te hebben liggen.

Lees verder: Huurdakrevolutie: ‘zonnestroom op woningcorporatiedaken in stroomversnelling’

zonnepanelen, de alliantie, woningcorporatie, verduurzaming

Bron: De Alliantie | Afbeeldingen: De Alliantie