22-09-2018 13:34 | Door: Rianne Lachmeijer

Een duurzame wereld bouwt zichzelf niet, daar is leiderschap, lef en doorzettingsvermogen voor nodig. In de podcast van DuurzaamBedrijfsleven geven duurzame koplopers hun visie op de huidige ontwikkelingen. Wat zijn de hindernissen en waar liggen de kansen?

Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development

“Als leider moet je in staat zijn om trends op te pakken en die uiteindelijk te koppelen aan het bedrijfsleven, waardoor duurzame innovaties daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. “Duurzaamheid moet uitvoerbaar zijn. Je moet zorgen dat de successen zichtbaar, maar ook meetbaar zijn.”

Luister de hele podcast:

Thomas Rau, architect

“Een echte ontwikkeling gaat altijd gepaard met een oncomfortabel moment. We moeten afstand nemen van een stukje comfort, maar hebben de reflex om dat moment te vermijden. Dat is het fundamentele probleem, de reden waarom transformatie moeilijk van de grond komt.”

Luister de hele podcast:

Roelof Potters, general manager van Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO)

“Bijna al onze gebouwen verwarmen we met gas, we douchen met gas en de meeste mensen koken op gas. Daarom is stoppen met gas een enorme opgave, maar het kan wel. Het is belangrijk om mensen deelgenoot te maken van het probleem. Voor iedereen moet duidelijk zijn dat aardgas eindig is, zodat mensen gaan nadenken over andere mogelijkheden.”

Luister de hele podcast:

Roel Welsing, algemeen directeur van Apenheul

“Mensen denken vaak dat het of het een of het ander is: een commerciële ambitie of een maatschappelijke ambitie vervullen, maar die twee dingen staan niet tegenover elkaar. In mijn overtuiging versterken zij elkaar juist.”

Luister de hele podcast: 

 

Eric van Eijndhoven, algemeen directeur openbaar vervoer bij Connexxion

 “Ik zie de trein niet zo zeer als een concurrent. Ik denk dat we elkaar allemaal nodig hebben om een oplossing te bieden voor het bereikbaarheidsvraagstuk, dus wij werken heel intensief samen met andere vervoerders.”

Luister de hele podcast:

Meer podcasts? Ga naar onze podcastpagina.

Interviews: John van Schagen en Pieter van der Werff