18-09-2018 15:33 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kofi Annan, Bill Gates en Barack Obama; stuk voor stuk waren ze te gast als spreker in World Forum The Hague. Dit jaar is de historische congreslocatie het décor voor de centrale activiteiten van de Dutch Green Building Week.

Dat DGBC juist voor deze locatie kiest, is geen toeval: het is een van de meest duurzame congreslocaties van Nederland. Maar dat ging niet vanzelf, erkent Michiel Middendorf, sinds 2007 general manager van World Forum. “We zijn van heel ver gekomen”, zegt hij lachend en zichtbaar trots met de huidige stand van zaken. “Toen ik hier aan de slag ging, waren onze luifels verlicht met gloeilampen. Het leek mij dat die ’s nachts wel uit konden, maar daar bleek geen knop voor. Inmiddels wordt er gewerkt aan de laatste 10 procent verlichting die nog geen LED is.”

Driedubbel glas

De gemeente Den Haag – sinds 2013 de nieuwe eigenaar van het gebouw – heeft 28 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan een groot gedeelte is gestoken in het doorvoeren van duurzame maatregelen. Onder meer het enkele glas is vervangen door driedubbel isolatieglas en het dak is geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien.  Het zorgt ervoor dat World Forum The Hague niet alleen een fijne congreslocatie is, maar ook een voorbeeld op duurzaam gebied.

DGBC Congres

World Forum The Hague verwelkomde door de jaren heen iconische en inspirerende leiders zoals Kofi Annan, Bill Gates en Barack Obama. Op 27 september komen daar de namen van onder meer Diederik Samsom en Paul Schnabel bij. Zij spreken dan op het DGBC Congres met als thema Paris Proof. Klik hier voor meer informatie over het congres.