02-10-2018 13:37 | Door: Advertorial

Rob van Hattum won in zijn carrière van ruim dertig jaar talloze prijzen voor de programma’s die hij maakte. Vandaag de dag is hij eindredacteur Wetenschap bij de VPRO en Chief Science Officer van NEMO. Tijdens de Dutch Green Building Week was hij een van de sprekers gedurende het gala, waar hij de aanwezigen op ludieke wijze CO2 in hun wijnglazen bijschonk. “Velen zien het als een duivelse substantie, maar we zouden eens wat meer moeten kijken naar de mogelijkheden”, aldus Van Hattum.

“CO2 is ook een interessante bouwstof voor bijvoorbeeld methanol. Wetenschappers kunnen helpen bij de uitdaging om CO2 om te zetten en vast te leggen voor andere producten.” In Nederland moet er nog steeds een cultuuromslag plaatsvinden om verder te verduurzamen: “Zolang we subsidies verstrekken op fossiele brandstoffen en belastingvoordelen hanteren voor vliegtuigmaatschappijen en grootverbruikers, zijn we niet goed bezig.”

In het magazine Toekomstbouwers worden Van Hattum vijf stellingen voorgelegd over de energietransitie. Lees hier het magazine en zijn reacties.

Dit artikel wordt geplaatst in het kader van de Dutch Green Building Week georganiseerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). Meer weten over over DGBC? Klik dan hier.

https://www.dgbc.nl/