24-07-2012 11:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlands grootste vastgoedbelegger Syntrus Achmea gaat nieuwe winkeleenheden duurzaam verhuren. Zittende en nieuwe huurders ondertekenen een duurzaamheidsconvenant.

Met een portfolio van €14 mrd is Syntrus Achmea Real Estate & Finance de grootste belegger in vastgoed in Nederland. Met het convenant wat afgesloten wordt bij elk huurcontract erkennen Syntrus en de huurder het belang van duurzaamheid. Concreet betekent dit dat bij onderhoud en vervanging oplossingen worden gekozen die een duurzame verbetering opleveren.

“Syntrus Achmea zet zich actief in om de vastgoedsector te verduurzamen, we willen graag samen met onze huurders onze maatschappelijke betrokkenheid verder uitdragen,” zei René Vierkant, Director Winkelbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

 Een concrete stap vooruit naar duurzaam vastgoed dat jarenlang meegaat
“Dat we daar nu concrete afspraken over kunnen maken met elkaar en deze kunnen vastleggen betekent weer een concrete stap vooruit naar duurzaam vastgoed dat jarenlang meegaat, aantrekkelijk blijft en alternatief aanwendbaar is.”

Duolabel

Als onderdeel van haar duurzame ambities introduceerde Syntrus Achmea eerder al het Duolabel: een gedetailleerd advies voor huurder en verhuurder om energie te besparen. Het nieuwe duurzaamheidsconvenant geeft de adviezen van het Duolabel een formeel karakter.

De adviezen vanuit het Duolabel en de afspraken uit het convenant geven een compleet beeld van de duurzaamheidsstatus van een pand en moeten het streven van zowel Syntrus Achmea als huurder naar een meer duurzame maatschappij bevestigen.

Bron: Syntrus Achmea

Foto: Seier+Seier