04-12-2019 17:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Nederlandse adviesbureau Arcadis staat hoog in de Diversity Leaders 2020-ranking van de Financial Times. Deze ranglijst, die bestaat uit 700 organisaties, meet waar de diversiteit in inclusiviteit het hoogst zijn.


Slechts twee andere adviesbureaus haalden de top vijftig. Arcadis is hiermee één van de toonaangevende bedrijven in Europa voor diversiteit en inclusie. Het bureau staat op plek 31 en komt in de top 5 procent van de organisaties met een diverse en inclusieve werkplek.

Tachtigduizend mensen

De resultaten zijn gebaseerd op een onafhankelijk onderzoek bij meer dan tachtigduizend mensen in de betrokken sectoren en landen, waaronder ook HR- en recruitmentspecialisten. De klassementen houden rekening met alle types diversiteit, zoals genderevenwicht, alle vormen van seksuele geaardheid, leeftijd, etnische afkomst en fysieke beperkingen.

Inclusie in het bloed

Lidewij de Haas, directeur client development in Nederland is blij met de notering: "Gelijkheid, diversiteit en inclusie zitten diep verankerd in ons DNA en vormen onze hoekstenen, niet alleen in Europa, maar wereldwijd.  We weten dat diversiteit van mensen - en ideeën - voordelen oplevert voor de collega’s, onze cultuur, onze klanten en onze projecten."

Het volledige onderzoek is hier te vinden

Bron: Arcadis | Beeld: Arcadis