25-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Logistiek bedrijf Daalimpex Velsen begint in 2015 met de duurzame uitbreiding van het koel- en vrieshuis in Velsen. De installatie van 10.000 zonnepanelen maakt de nieuwbouw volledig energieneutraal.

Het vrieshuis van Daalimpex Velsen krijgt er met de nieuwbouw 150.000 kubieke meter bij. Zowel de bestaande locatie als de nieuwbouw worden in fases voorzien van van zonnepanelen. In de eerste instantie is ruimte voor 4.000 zonnepanelen. Uiteindelijk tellen de locaties samen 10.000 zonnepanelen. De stroomopbrengst is voldoende om het eigen stroomverbruik te dekken.

 

Nieuwbouw

 

In de nieuwbouw is verder een groot aantal energiebesparende maatregelen opgenomen. Hooggekwalificeerde en duurzame materialen staan bij de bouw centraal en er is extra aandacht voor isolatie. De in eigen beheer ontwikkelde, intelligente software zorgt voor een hoge energie-efficiëntie en een zuinige koelinstallatie. Daalimpex hoopt dat die voorzieningen het complex bij oplevering het BREEAM Excellent certificaat opleveren.

Daalimpex Velsen verzorgt opslag en vervoer van koel- en vriesladingen uit de hele wereld. Voor de vestiging in Velsen bestaat de lading hoofdzakelijk uit vis. Het concern houdt voor de komende jaren rekening met een toenemende vraag naar capaciteit door hogere visquota en meer afzetmarkten.

Bron: Energie Vastgoed | Foto: Antony Theobald, via Flickr