02-08-2012 13:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Twee prestigieuze energieprojecten in New York krijgen hulp uit Eindhoven. Dankzij LED-technologie van Philips zullen het Empire State Building en Times Square voortaan groener zijn.

In de afgelopen maanden heeft Philips meegewerkt aan twee spraakmakende projecten in New York. Het bedrijf levert de innovatieve LED-verlichting die het mogelijk maakt om flink te bezuinigen op het energieverbruik voor verlichting. Dat levert miljoenenbesparingen op de energierekening op.

Philips laat Empire State Building schitteren

Vanaf september zal de buitenkant van het Empire State Building geheel verlicht worden door energiezuinige LED-technologie van Philips. De vervanging van de traditionele verlichting door LED is onderdeel van het $550 mln kostende Empire State Rebuilding-programma. Door de aanpassingen aan het gebouw wordt het energieverbruik met 38 procent gereduceerd en zal er jaarlijks bijna $4,5 mln worden bespaard op de energierekening.

 

“Het LED-systeem van Philips zal onze wereldberoemde torenverlichting zoveel meer magisch maken”

 

Anthony Malkin, eigenaar Empire State Building

 

De verlichting van 's werelds beroemdste kantoorgebouw is al decennia een bezienswaardigheid in Manhattan. De verlichting markeert belangrijke Amerikaanse mijlpalen en feestdagen.

Naast een energiebesparing levert het nieuwe LED-verlichtingssysteem ook nog eens meer mogelijkheden om de verlichting aan te passen. Voordien was een team uren bezig om de 400 armaturen aan te passen om de kleur van de verlichting te veranderen. Met de nieuwe verlichting kan met één druk op de knop gekozen worden uit meer dan 16 miljoen kleuren en lichteffecten.

Energiezuinig op Times Square

Bij het overdadig verlichte Times Square denkt men niet direct aan energie-efficiëntie. Toch is dat de plek waar adviesbureau Ernst & Young haar uiterste best doet om de CO2-uitstoot van haar kantoorruimtes te verminderen. Het hoofdkantoor van Ernst & Young aan Times Square, dat 32 verdiepingen beslaat, is geheel uitgerust met LED-technologie uit Eindhoven en energiebesparende sensoren.

 

Het verminderen van de C02-uitstoot van onze kantoorgebouwen is onderdeel van de bedrijfsstrategie om onze ecologische voetafdruk te verminderen terwijl we blijven groeien.

 

Leisha John, Ernst & Young

 

Door deze innovatieve maatregelen zal het bedrijf jaarlijks $1 mln besparen op energiekosten. Ernst & Young kan door de LED-verlichting het gebruik van energie voor verlichting terugbrengen van 6,2 miljoen naar 2,9 miljoen kilowattuur. Daarmee wordt de uitstoot van kooldioxide met 2 miljoen pond verminderd.

Bron:SustainableBusiness

Foto:Dave Kliman