15-12-2014 11:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tapijtfabrikant Interface is door het tijdschrift Interior Design uitgeroepen tot Best of Year in de categorie vloeren. Het bedrijf won de prijs voor zijn nieuwe collectie Human Nature.

Interior Design organiseerde de uitreiking voor de negende keer. De tapijtegels in de Human Nature collectie bootsen natuurlijke oppervlakten na. Er is een variant die sprekend lijkt op tuinpaadje met losse kiezelstenen, een tapijttegel die lijkt op ruw graniet en een tussenvariant die beide oppervlaktes naadloos in elkaar over laat gaan.

Andere vloerdelen in de collectie lijken op gras of hout. De verschillende natuurlijke materialen zorgen stuk voor stuk voor een rustig geheel maar zijn ook creatief contrasterend te gebruiken.

Hergebruik

In de nieuwe vloerdelen is 50 procent gerecycled materiaal gebruikt. Een deel daarvan komt uit oude visnetten, een methode waar Interface eerder al verschillende prijzen voor in de wacht sleepte.

De tapijtegels zijn rechthoekig van vorm en meten 25 bij 100 centimeter. De Human Nature lijn is daardoor te combineren met eerdere collecties. Net als alle vloerdelen van Interface zijn ook deze tapijttegels volledig recyclebaar.

Bekijk een filmpje met voorbeelden van de Human Nature tapijtegels.

Bron: Interior Design | Foto: Interface