17-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nijmegen-Noord krijgt een nieuwe, CO2-neutrale mega-bioscoop. Het multifunctionele complex telt acht zalen en biedt plaats aan 2.200 bezoekers.

Om te besparen op stookkosten komt het complex half ondergronds te liggen. De Nijmeegse wethouder Bert Velthuis en directeur Gerben Kuipers van bioscoopketen CineMec hebben een overeenkomst getekend voor de overdracht van 25.000 vierkante meter gemeentegrond.

Een duurzame bioscoop die Cinemec eerder realiseerde in Ede, staat model voor het nieuwe project. Naar verwachting begint de bouw van het CO2-neutrale bioscoop in maart 2015. Kuipers hoopt dat de deuren tegen Kerstmis 2015 open gaan.

 

Energielabel A

 

CineMec baarde in 2010 opzien met een CO2-neutrale bioscoop aan de A12 bij Ede. Het complex kreeg als eerste publieke ruimte in de categorie bioscoop en evenementenbedrijf het Energielabel A. Het opvallende gebouw is half gelegen in een geluidswal, die tevens dient als isolatie. Het pand is geheel voorzien van LED-verlichting en gebruikt de restwarmte van filmprojectoren voor de verwarming van de foyers. In het horecagedeelte werken de cateraars met biologische streekproducten.

CineMec bouwt ook een nieuwe mega-bioscoop in Leidsche Rijn bij Utrecht. Het bedrijf is in september dit jaar overgenomen door de Franse bioscoopketen Pathé, maar behoudt zijn zelfstandige positie.

Bron: De Gelderlander, CineMec | Foto: CineMec