13-02-2015 14:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Kennisbank Biobased Bouwen is een feit. Het digitale overzicht van biobased bouwoplossingen moet het gebruik ervan stimuleren.

Via de Kennisbank kunnen bedrijven kennis opdoen en delen over beschikbare biobased materialen, producten en bouwconcepten. Initiatiefnemer en kennisnetwerk voor de bouw SBRCURnet lanceerde het platform tijdens de Week van de Bouw.

Volgens de SBRCURnet zijn architecten, aannemers, regelgevers en opdrachtgevers zich nog te weinig bewust van de mogelijkheden op dit gebied. Hierdoor blijft het gebruik ervan achter bij reguliere producten.

Bekendheid

De Kennisbank nodigt bedrijven uit om hun biobased project- of productbeschrijvingen toe te voegen aan de database. Dit kan producenten helpen bekendheid te verwerven voor hun product. Onder andere vlaswol-isolatie, lijnolieverf en isolatie van cellulosevlokken zijn al in de database opgenomen.

Naast het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is ook de Wageningen UR een partner van de Kennisbank. De universiteit werkt momenteel aan het opstellen van duidelijke normen voor biobased producten, ook ter stimulering van de biobased economie.

Bron: Kennisbank Biobased Bouwen | Foto:  Peter de Wit, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedijfsleven.nl)