13-02-2015 10:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De gemeente Rotterdam renoveert of vervangt tot aan 2019 ruim 70 schoolgebouwen. Na de vernieuwing moeten de energieprestaties 25 procent beter zijn dan vereist.

Het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Rotterdam beschikken samen over 650 panden. Van die voorraad zijn 146 gebouwen binnen afzienbare tijd toe aan groot onderhoud of vervanging. “In deze collegeperiode stellen we jaarlijks € 50 mln beschikbaar aan schoolbesturen om te investeren in schoolgebouwen,” zegt wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Zorg op de website van Bouwend Nederland. “Daarmee kunnen we ruim de helft van de 146 panden aanpakken.”

De Jonge ziet de operatie als een goede kans om het leefklimaat en de energieprestaties een flinke boost te geven. Voor nieuwbouw en renovatie hanteert het Rotterdamse stadsbestuur de doelstellingen van het Frisse Scholen-project. Daarnaast moeten de energieprestaties van de gerenoveerde panden tenminste 25 procent hoger zijn. Om alle 146 panden op dat niveau te brengen is zo'n € 500 mln nodig.

Bron: Bouwend Nederland | Foto: frankjuarez, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)