03-03-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het nieuwe hoofdkwartier van de Singaporese gevangenis kost €80 mln, en bespaart 2,5 miljoen kilowattuur per jaar door gebruik van brandstofceltechnologie. 

De brandstofcel moet gebruik maken van duurzame energiebronnen, zoals voedselafval, om waterstofgas om te zetten in water, elektriciteit en warmte. Brandstofcellen zijn duur, maar veel duurzamer dan olie of gas. In 2012 won het ontwerp de BCA Green Mark-prijs vanwege zijn duurzame kenmerken.

Het nieuwe hoofdgebouw van de Singapore Prison Service moet dit jaar af zijn. Het ministerie van binnenlandse zaken daagde aannemers uit om een brandstofcel te ontwerpen voor het nieuwe gebouw.

Brandstofcellen worden niet vaak gebruikt om gebouwen van energie te voorzien. Maar lijkt steeds vaker voor te komen. Tokyo wil op de olympische spelen van 2020 ook gebruik maken van brandstofcellen voor het atletendorp. Op Ameland zijn 45 brandstofcellen in gebruik als flexibele elektriciteitscentrale.

Bronnen: Asiaone Singapore, bca awards | Foto: Leonid Yaitskiy via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)