04-03-2015 07:00 | Door: Laura Fransen

ESCoNetwerk.nl organiseert op donderdag 16 april een mini-congres over het verduurzamen van monumenten. De focus ligt bij het verlagen van de energiekosten.  

Het symposium biedt een introductie in de basisprincipes van ESCo’s en behandelt een aantal vragen. Onder andere de voorwaarden en ideale condities voor energiebesparing komen aan bod. Zoals de rol van de lokale of nationale overheid, en die van financiële instellingen.

Sprekers leiden een discussie aan de hand van twee restauratiebeelden uit de praktijk: De Hallen in Amsterdam-West en het klooster Mariënbosch in Nijmegen.

Met het congres hoopt ESCoNetwerk de cultureel erfgoedsector te stimuleren zich aan te sluiten bij de doelstellingen van het SER-akkoord. In het Nederlandse akkoord zijn afspraken vastgelegd over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Energy Service Companies (ESCo’s) bieden een oplossing voor bedrijven die energie willen besparen, maar de kosten van de investeringen niet kunnen of willen dragen.

Datum: 16 april

Tijd: 13:30 - 17:00

Locatie: 1931 Congrescentrum Brabanthallen, Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ’s-Hertogenbosch

Aanmelden is gratis

Op 31 maart vindt in Amsterdam ook het Nationale ESCo Congres 2015 plaats.

Bron: Duurzaam Nieuws, ESCoNetwerk | Foto: Marion Golstein, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)