04-03-2015 12:15 | Door: Erik Verheggen

Recyclingbedrijf Van Vliet Contrans heeft in Wateringen zijn nieuwe sorteerlijn voor bouw- en sloopafval geopend. Het is de meest geavanceerde sorteerinstallatie in Nederland.

De nieuwe sorteerlijn is voorzien van de allerlaatste technieken en gespecialiseerd in het sorteren van bouw- en sloopafval, bedrijfsafval en grof huishoudelijk afval. De sorteerlijn stelt het bedrijf in staat om deelstromen efficiënt uit het afval te scheiden.

Volgens algemeen directeur Marc van Buijtene van Van Vliet Contrans is het bedrijf met de nieuwe installatie klaar voor toekomstig herstel in de bouwsector. “De bouw van deze nieuwe geavanceerde sorteerinstallatie is volledig in lijn met onze strategie om een lagere milieubelasting te realiseren en verhoogt ons vermogen om meer producten te scheiden uit afval.”

 

Operationeel

 

Van Vliet Contrans is een dochteronderneming van het Britse afvalbedrijf Shanks Group. De komende weken begint het bedrijf met proefdraaien. De installatie moet in april 2015 volledig operationeel zijn.

Het vervangen van de verouderde sorteerlijn bij Van Vliet Contrans in Wateringen biedt ook verwerkingscapaciteit voor zusterbedrijf Vliko in Leiderdorp. Een grote brand legde de volledige sorteerlijn van Vliko in de as. Op de nog nieuw te bouwen locatie in Zoeterwoude zet Vliko verder in op de verwerking van papier en plastic.

Bekijk een filmpje over de bouw van de nieuwe installatie op YouTube:

http://youtu.be/qFXUjHFtmWE

Bron: Van Vliet Contrans | foto: Chris, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)