18-03-2015 13:15 | Door: Willemien Groot

Voor een bouwproject in het oosten van China levert AkzoNobel zonreflecterende verf voor buitenmuren. De toepassing verlaagt het energieverbruik van de woningen.

In een enorm Chinees bouwproject krijgen 21 flatgebouwen en een aantal bedrijfspanden de reflectieve coating van AkzoNobel. Met 260.000 vierkante meter is dit het grootste project waarin de coating tot nu toe is toegepast.

Het koelende effect van de buitenmuurverf levert een grote bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot van de woningen. De deklaag versterkt de warmte-isolatie van de buitenmuren. Daardoor blijft het binnen koeler. De energiebesparing door minder gebruik van airco's, kan oplopen tot 10 procent per jaar.

Volgens AkzoNobel is China een van de belangrijkste markten voor het concern. De steden groeien in hoog tempo, terwijl lokale overheden aan steeds strengere milieu-eisen moeten voldoen. Het concern noemt de betrokkenheid bij het project een belangrijke bijdrage aan duurzame veranderingen in steden. Die doelstelling zijn onder meer vastgelegd in het Human Cities-initiatief.

Het bouwproject in Oost-China is naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel