25-03-2015 11:26 | Door: Willemien Groot

Utrecht krijgt een eigen World Trade Center. Het ontwerp voor het gebouw aan het Jaarbeursplein heeft een BREEAM Excellent certificering ontvangen voor duurzame bouw.

Het WTC Utrecht krijgt een oppervlakte van 32.000 vierkante meter, met ruimte voor kantoren, een conferentiecentrum en horeca. Met achttien verdiepingen krijgt het pand een hoogte van 72 meter. 

 Duurzaam WTC Utrecht

Het WTC is vooral flexibel van opzet. Het WTC-complex richt zich op kleinere bedrijven en start-ups. Het is zo ontworpen dat huurders de verdiepingen naar eigen wensen kunnen aanpassen, zodat groeiende bedrijfjes makkelijk intern kunnen verhuizen naar een grotere ruimte.

Duurzame bouw

Het kantoor wordt verder geheel voorzien van LED-verlichting en de stroomvoorziening wordt deels gedekt door zonnepanelen. Het pand is heeft een BREEAM Excellent certificering ontvangen voor duurzame bouw. De hoge waardering maakt het WTC Utrecht tot een van de meest duurzame kantoorpanden in Nederland.

Het nieuwe kantoorpand is een ontwerp van MVSA Architects. Dit bureau tekende eerder voor De Schoen van ING op de Amsterdamse Zuidas, en het nieuwe station Rotterdam Centraal. Op de plek van het nieuwe WTC staat nu nog het verouderde Leeuwensteyn-complex. Dit wordt in de eerste helft van 2016 gesloopt. De opening voor het WTC staat gepland voor 2018.

Bron: MVSA Architects, CU2030 | Foto's: MVSA Architects