31-03-2015 14:46 | Door: Thijs ten Brinck

Projectontwikkelaar Synchroon en architectenbureau Shift werken aan luxe micro-appartementen in de randstad. Het delen van voorzieningen houdt de woningen betaalbaar.

Het woonconcept van Synchroon en Shift heet XS Deluxe. Het concept bestaat enerzijds uit kleine maar flexibel in te delen appartementen, met slaap- bad- en woonkamer. Daarnaast hebben de bewoners beschikking over een ruim aanbod aan voorzieningen die met de buren gedeeld worden.

Xs Deluxe

Amsterdam, Utrecht en Den Haag

Gedeeld gebruik van bijvoorbeeld kookstudio’s, een wasserette, werk- en stilteruimtes bespaart ruimte maar ook aanschafkosten van apparatuur. De compacte opzet vergt verder tijdens de bouw minder materialen en bespaart over de volledige levensduur van de woontorens energie.

Atletiekbaan

XS Deluxe biedt starters en andere kleine huishoudens betaalbare luxe in de grote Nederlandse binnensteden. Naast de standaardzaken, die huishoudens normaal in privébezit hebben, behoren gedeelde zwembaden en sportvelden op grote hoogte tot de mogelijkheden. Ook een deelauto en gemeenschappelijk gebruik van bijvoorbeeld gereedschap zijn onderdeel van de visie van Synchroon.

Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven voor projecten in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Bekijk een filmpje over XS Deluxe:

Bron: Vastgoedjournaal, XS Deluxe | Foto's: Synchroon