12-04-2015 10:42 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt in Eindhoven het nieuwe kantoor voor het European Air Transport Command (EATC). Verschillende innovaties maken het gebouw ‘extreem energiezuinig’.

Het kantoorgebouw krijgt een groot open atrium en dynamische gevels die reageren op daglicht. De energiebehoefte voor verwarming en koeling is gereduceerd door toepassing van betonkernactivering, aangesloten op een warmte-koudeopslag en een warmtepomp. Ook uit de ventilatielucht wordt warmte teruggewonnen.

EATC kantoorDura Vermeer, architectenbureau Paul de Ruiter en landschapsarchitect Buro Lubbers verwierven samen het Design & Build contract, in een competitie uitgeschreven door het Rijksvastgoedbedrijf. Het multifunctionele commandocentrum wordt gebouwd op de luchtmachtbasis bij Eindhoven.

De bouw van het kantoor begint deze maand. Begin 2016 zal het gebouw opgeleverd worden. Het dient dan als hoofdkwartier en coordinatiecentrum voor de inzet van militair luchttransport voor defensieonderdelen uit België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Italië en Nederland.

Bron: Bouwformatie, Dura Vermeer | Foto's: Paul de Ruiter