14-04-2015 12:03 | Door: Thijs ten Brinck

Het regiokantoor van energienetbedrijf Joulz behaalt de hoogste Breeam In-Use score voor Nederlandse gebouwen.

In het aprilnummer van het Breeam-NL Magazine voert het kantoor van Joulz in Heinenoord, Rotterdam de top drie van de duurzaamst presterende gebouwen in Nederland aan. Het gebouw scoorde gemiddeld het best op de categorieën management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. 

Het in 2013 gerenoveerde Joulz-kantoor is onder andere voorzien van een WKO-installatie, efficiënte verlichting en aanwezigheidssensoren. In de renovatie is verder het isolatieniveau sterk verbeterd en is veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Met een In-Use score van 72,43 procent ligt het net ietsje voor op het deelkantoor van Deloitte in Eindhoven, dat 72,17 procent noteert. De derde plaats is voor het belastingkantoor in Amsterdam Slotervaart, met een score van 59,25 procent.

Breeam In-Use

Waar de normale Breeam certificaten vooral uitgegeven worden bij nieuwbouw, worden in de In-Use beoordeling ook de prestaties gedurende het gebruik en beheer van bestaande gebouwen meegenomen.

In de top vijf met gewone Breeam-NL scores staat het nieuwe kantoor van Deloitte aan de Amsterdamse Zuid-as bovenaan. De scores in het aprilnummer van Breeam-NL beschrijven de stand van zaken gemeten in januari 2015.

Bron: dgbc | Foto: Joulz