16-04-2015 12:21 | Door: Willemien Groot

Bouwconcern Dura Vermeer laat Maru Systems vier mobiele aggregaten ombouwen naar een hybride brandstofsysteem. Maru Systeem is de producent van De Groene Aggregaat.

Voor Dura Vermeer is overstap naar hybride stroomvoorziening onderdeel van brandstofbesparingen en de verduurzaming van het materieel. Het concern deed eerder ervaring op met hybride systemen. In 2014 bespaarde het bedrijf daarmee 62.000 liter brandstof.

Dura Vermeer heeft dertien mobiele generatoren in gebruik. Daarvan krijgen er vier een op maat gemaakt batterijpakket. Een online monitoringssysteem houdt de prestaties van de generator, het brandstofverbruik en en de draaiuren bij. Volgens het bedrijf is het concept van De Groene Aggregaat gemakkelijk in te passen in de bestaande generatoren.

Besparingen

De Groene Aggregaat bestaat uit een standaard 8 voets zeecontainer met een batterijpakket en eventueel ook zonnepanelen. Voor bestaande apparatuur bestaat de mogelijkheid een los accupakket aan de generator te koppelen. Bij een grote vraag naar vermogen draait de generator en laadt de batterijen op. Bij een lage vraag levert het accupakket de stroom.

"Brandstofbesparing en reductie van CO2-uitstoot is voor alle bedrijven in deze sector noodzakelijk", zegt Martijn Clausen van Maru Systems in een persbericht. Naar verwachting bespaart het hybride systeem tussen de 40 en 60 procent brandstof en CO2-uitstoot per jaar. Over de hoogte van de investering zijn geen mededelingen gedaan.

Bron: Dura Vermeer | Foto: Dura Vermeer