22-04-2015 11:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse bedrijf Solarcentury lanceert een nieuwe lijn dakgeïntegreerde zonnepanelen. De BIPV-zonnepanelen zijn verkrijgbaar voor een prijs vergelijkbaar aan die van standaard PV-modules.

De Sunstation zonnepanelen van Solarcentury vervangen de dakpannen op een schuin dak. Daarmee steken ze niet meer boven de pannen uit en vallen ze veel minder op dan andere zonnepanelen. De zonnepanelen voldoen aan alle eisen die gelden voor dakbedekking.

“De BIPV-markt maakt een enorme technologische vooruitgang door. In deze nog steeds groeiende markt legt Sunstation de lat zeer hoog voor wat installateurs en hun klanten mogen verwachten van een particuliere zonnecentrale”, zegt Frans van den Heuvel, CEO van Solarcentury. “Wij bewijzen dat zonnepanelen voor woonhuizen én makkelijk te installeren, én mooi om te zien én betaalbaar kunnen zijn.”

De indak-zonnepanelen bestaan uit minder losse onderdelen dan standaard opbouw-zonnepanelen en worden geautomatiseerd geproduceerd. Daarmee is de prijs van de onopvallende zonnepanelen nu gelijk aan die van conventionele PV-panelen, die veel particulieren niet mooi vinden.

“De mensen willen duurzame energie, maar niet ten koste van de uitstraling van hun huis”, zegt Dennis de Jong, directeur van Solarcentury Benelux. “Wij zien de markt voor indak-PV steeds verder groeien, zeker nu huiseigenaren steeds hogere eisen gaan stellen aan de esthetiek van de systemen.”

 

Bron: PV-Magazine, Solarcentury | Foto: Solarcentury.com