24-04-2015 07:49 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijf Easylationwall uit Geldrop levert geprefabriceerde schuimpanelen die, voorzien van dunne strips uit verzaagde bakstenen, net lijken op traditioneel metselwerk.

Het Easylationwall-systeem bestaat uit platen piepschuim met horizontale groeven. De platen zijn met lijm te monteren aan een bestaande gevel. Bovenop deze isolerende platen komen vervolgens de baksteenstrips, ook met lijm gefixeerd.  

Het isolerende gevelsysteem is snel te plaatsen en lijkt, eenmaal afgewerkt met een voegmiddel, op een traditionele bakstenenmuur. Door de lichtgewicht constructie zijn de panelen toe te passen op plaatsen waar een normale bakstenen muur niet mogelijk is. Jan Bosmans van Easylationwall zegt op de website van Cobouw dat de lichte gevelelementen het zelfs mogelijk maken een extra verdieping toe te voegen aan een bestaand gebouw.

De schuimpanelen, die Easylationwall betrekt bij chemieconcern Dow Chemical, zijn beschikbaar in diktes tot 20 centimeter. Ook dunnere varianten bieden al een hoog isolatieniveau. Dow ondersteunt het bedrijf uit Geldrop in zijn Europabrede marktintroductie.  

Bron: Cobouw, Easylationwall ​| Foto: , via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)