13-05-2015 16:02 | Door: Thijs ten Brinck

De panden in het Triodos Vastgoedfonds zijn bijna de helft energiezuiniger dan gemiddeld in vastgoedportefeuilles. Het fonds presteerde in het eerste kwartaal van 2015 goed.

Over het eerste kwartaal van dit jaar boekte het Triodos Vastgoedfonds een direct resultaat van € 0.09 per aandeel. De beurskoers steeg ten opzichte van december 2014 met 15 procent, van € 2,63 naar € 3,04 per aandeel. De bezettingsgraad van de duurzame panden is hoog, per 31 maart 2015 stond 2,8 procent van het vastgoed in het fonds leeg.  

Triodos was een van de eerste partijen die green lease introduceerde in de Nederlandse vastgoedmarkt. Renovaties en energiebesparingsmaatregelen van panden worden daarbij gefinancierd uit de te verwachten kostenbesparing in de toekomst. De huurprijs blijft daarbij voor de gebruiker van het pand gelijk.

Het Triodos Vastgoedfonds belegt enkele tientallen miljoenen in duurzaam gebouwde panden en duurzaam beheerde monumenten. Het energieverbruik van de panden in de portefeuille ligt 48,5 procent lager dan gemiddeld voor kantorenvastgoedfondsen. Triodos geeft aan het vastgoedfonds te willen uitbreiden.

Bron: Triodos | Foto: Marcel Oosterwijk, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)