18-05-2015 16:51 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Bam heeft bij een best-value aanbesteding de opdracht verworven om een oude galerijflat in Tilburg om te bouwen tot een energiezuinig en comfortabel wooncomplex.

Galerijflat De Zuidkaap is oorspronkelijk in 1969 opgeleverd, vlakbij het Willem II stadion in Tilburg. Bouwbedrijf Bam gaat het gebouw uiterlijk opfrissen en energiezuiniger maken.

zuidkaap

De Zuidkaap wordt voorzien van zonnepanelen, hoogwaardig dubbelglas en verbeterde isolatie in muren, dak en vloer. Ook de gebouwinstallaties krijgen een opwaardering. De woningen krijgen daarmee het energielabel A.

Het complex is in eigendom van woningcorporatie TBV Wonen en huisvest voornamelijk senioren. De bewoners kunnen tijdens de renovatie in de eigen woning blijven wonen. Teeken Beckers Architecten tekende voor het nieuwe uiterlijk van de flat, die onder andere een moderne gevelbekleding en nieuwe trappenhuizen krijgt. In november 2015 moet de renovatie voltooid zijn.

Bron: Brabants Dagblad, Bam | Foto's: Bam, Marcel Oosterwijk, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)