21-05-2015 14:44 | Door: Thijs ten Brinck

Bouwbedrijf Heijmans en architectenbureau MoodWorks hebben een verplaatsbaar all-electric woonconcept ontwikkeld. Voor de vastgoedbeurs Provada verhuist een van deze woningen naar de Rai.

Het concept Heijmans One is ontwikkeld als verplaatsbare eenpersoonswoning, voor gebruik op tijdelijk ongebruikte grond. In december 2014 zijn de eerste woningen van dit type geplaatst op Zeebrugereiland in Amsterdam. Eén daarvan verhuist voor twee dagen naar Amsterdam Zuid, voor een demonstratie bij de vastgoedbeurs Provada.

De Heijmans One is bedoeld voor starters op de woningmarkt. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning maar vaak te weinig om in de vrije sector in de grote steden iets moois te huren. Op tijdelijk braakliggende grond is de ruimte betaalbaarder. De tweelaags-eenpersoonswoning is een volwaardig huis, met een keuken, badkamer en aparte slaapkamer op een vide.

Het gebouw is op een vrachtwagen te verplaatsen en grotendeels opgetrokken op hout. Een gasaansluiting heeft de Heijmans One niet nodig, koken en verwarmen gaat elektrisch. Zonnepanelen op het dak produceren een deel van de elektriciteit maar een aansluiting op het elektriciteitsnet is wel vereist.

Bron: Heijmans