26-05-2015 13:40 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf Flexotels voorziet zijn inklapbare evenementenhotels van sanitair. Nog dit festivalseizoen zijn de vernieuwde, herbruikbare slaapplaatsen beschikbaar.

Festivalgangers en medewerkers van evenementen die geen genoegen nemen met een tentje in de blubber van een evenementencamping waren altijd aangewezen op hotels in de buurt. Het Nederlandse Flexotels biedt een alternatief, direct op het festivalterein. Nu zijn deze tijdelijke hotels ook met eigen WC en douche beschikbaar.

Klanten willen volgens Hubert von Heyden, directeur van Flexotels, vooral goed slapen en spullen veilig afgesloten achterlaten. Eigen sanitair is voor de meeste bezoekers geen harde eis, maar wel erg prettig. “Als je meer luxe wilt, of langdurig op een evenement verblijft, dan wil je meer privacy en comfort. Dan wil je toch je eigen badkamer en toilet."

Inmiddels is von Heyden vijf jaar actief met het concept en heeft Flexotels 400 inklapbare hotelkamers in de roulatie. De cabines passen ingeklapt met tien tegelijk op een vrachtwagen en zijn in een kwartiertje op te zetten. Het reizende hotel is onder andere al gebruikt op Lowlands, tijdens de Olymische spelen in Londen en bij de 24 uren van Le Mans. De klaphotels met toilet en WC's zijn deze zomer te boeken op verschillende festivals.

Bron: Flexotels