27-05-2015 10:09 | Door: Willemien Groot

Groene daken zijn niet alleen duurzamer, maar verhogen de ook concentratie. En daarmee de productiviteit in een onderneming. Zelfs kijken naar het groen heeft al een positieve impact.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Australische University of Melbourne. De onderzoekers lieten 150 studenten een saaie opdracht uitvoeren. Tussendoor kregen ze een korte pauze. De ene helft keek naar groene daken, de andere helft naar daken van beton. De groep studenten met uitzicht op groen bleek daarna minder fouten te maken en zich beter te kunnen concentreren.

Volgens de Australiërs toont het onderzoek aan dat groene daken niet alleen goed zijn voor met milieu en klimaatbeheersing in kantoorpanden, maar ook de productiviteit verhogen. De studie is gepubliceerd in het Journal of Environmental Psychology. Het team gaat het onderzoek verleggen naar het effect van groen op de werkvloer op werknemers.

Al langer is bekend dat buitenlucht goed is voor het concentratievermogen. Een wandeling tijdens de lunch is beter dan binnen blijven. Al is in dit onderzoek het effect van een groene omgeving niet meegenomen.

Bron: University of Melbourne | Foto: NNECAPA Photo Library, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)