02-06-2015 07:39 | Door: Thijs ten Brinck

Smits Vastgoedzorg lanceert het concept Growing Green, dat galerijflats een-voor-een kan verduurzamen. Een eerste modelwoning is opgeleverd in Delft.

Smits Vastgoedzorg heeft samen met onder andere de TU Delft, installatiebedrijf Feenstra en TNO een concept ontwikkeld waarmee één individueel flatappartement of een heel gebouw in een keer kan worden gerenoveerd. Hiermee kunnen flatbewoners of vastgoedeigenaren galerijflats energiezuinig maken, zonder dat ze afhankelijk zijn van collectieve besluitvorming door alle bewoners.

Een prefab gevelelement van biocomposiet is tegen het bestaande appartement te monteren. Het element bevat een warmtepomp die, nadat ook de rest van het appartement goed geïsoleerd is, de hele woning van warmte voorziet. Balansventilatie met warmte-uitwisseling helpt de warmtebehoefte laag te houden.

Het Growing Green concept is in korte tijd uit te rollen. Dit bespaart verhuiskosten en voorkomt overlast voor de andere bewoners van het pand. Bekijk een filmpje over het concept:

Bron: Growing Green, Technisch Gebouwbeheer | Foto: Growing Green