08-06-2015 12:31 | Door: Thijs ten Brinck

In Utrecht is het nieuwe kantoor van Prorail geopend. Kantoorinrichter Ahrend heeft het nieuwe pand voorzien van duurzaam meubilair dat is ingekocht volgens de principes van de circulaire economie.

Ahrend en Prorail hebben het pand ingericht met meubilair dat aan het eind van de gebruiksduur door Ahrend wordt teruggenomen. De leverancier van kantoormeubelen kijkt dan of het meubilair direct geschikt is voor hergebruik bij een andere klant of dat demontage en hergebruik van losse onderdelen of materialen de beste oplossing is.

“Wij geloven dat duurzaam vooral “doen” is. Een circulaire visie zonder daden is niets waard”, zegt Arnold Struik, Concept & Design Director bij Ahrend. “ProRail en Ahrend nemen het voortouw om concrete invulling te geven aan circulair inkopen. Een belangrijke stap, die hopelijk ook anderen inspireert.”

Circulair spoor

Prorail past de principes van de circulaire economie niet alleen toe op het kantoor. Samen met onder andere Railpro en Royal HaskoningDHV onderzoekt Prorail de kansen van hergebruik van spoorstaven, bovenleidingen en perronmeubilair. Dit bespaart naar verwachting tot € 35 mln per jaar in de bedrijfskosten van Prorail.

Het circulaire project in het kantoor van spoorinfrastructuurbeheerder Prorail is onderdeel van de Green Deal Circulair Inkopen. Ahrend is Cradle2Cradle gecertificeerd en werkt met leveranciers en klanten aan het verduurzamen van de meubilairketen.

Bron: Ahrend | Foto: Ahrend