18-06-2015 10:28 | Door: Willemien Groot

Google stelt $ 5 mln beschikbaar voor concepten die bijdragen aan een goede infrastructuur voor fietsers in Silicon Valley. Fietspaden zijn goedkoper dan wegen, stelt het bedrijf.

Het techbedrijf bouwt in Mountain View een nieuw hightech hoofdkantoor, dat volgens het concern goed bereikbaar moet zijn voor het personeel. Zo'n 30 procent van de werknemers fietst al naar de huidige locatie. Een hoger percentage wil wel, maar fietst niet vanwege de gevaarlijke route.

Google heeft $ 5 mln over voor goede, uitvoerbare oplossingen voor een veilige infrastructuur voor fietsers in de North County, op relatief korte afstand van het nieuwe hoofdkantoor. Het is de bedoeling dat niet alleen werknemers van Google, maar alle inwoners van de regio toegang hebben tot veilige, aaneengesloten fietspaden, zonder hinder van drukke wegen. Volgens Google is het plan goedkoper dan de aanleg van nieuwe wegen.

Het Bike Vison Plan is ontwikkeld in samenwerking met de Silicon Valley Bicycle Coalition. Google erkent dat het bedrag onvoldoende is voor de uitvoering van het gehele masterplan, maar verwacht dat de betrokkenheid van het bedrijf andere partners aantrekt. Het masterplan zou binnen vijf jar moeten worden uitgerold.

Bron: Google, CityLab | Foto: Photocapy, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)