23-06-2015 10:29 | Door: Thijs ten Brinck

De Brabantse projectontwikkelaar M7 Development gaat een voormalige Amsterdamse rechtbank herontwikkelen tot een tophotel. Ook een oude Amsterdamse autogarage krijgt een hotelbestemming.

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt de oude rechtbank aan de Amsterdamse Prinsengracht voor € 61,3 mln aan M7 Development uit Den Bosch. De Brabantse ontwikkelaar geeft het pand, samen met een niet met name genoemde internationale hotelketen, een nieuwe bestemming.

M7 en zijn partner mikken op het 5-sterren segment en houden rekening met het hotelbeleid van Amsterdam. Het Rijksvastgoedbedrijf spreekt van een 'grootscheepse verbouwing' maar noemt verder geen details over de renovatie. Nog acht andere bedrijven hadden herbestemmingsplannen voor het voormalige Paleis van Justitie.

Amsterdams Ecohotel

De Nederlandse hotelketen Conscious Hotels opent een nieuw duurzaam hotel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Het is voor de keten de derde locatie in de hoofdstad.

Conscious transformeert voor het project een voormalig bandenwisselstation. Marco Lemmers, mede-oprichter van de duurzame hotelketen, op de site Vastgoedmarkt: "We kiezen bewust voor de renovatie van een bestaand pand, om een signaal af te geven dat niet alleen nieuwbouw superduurzaam kan zijn."

Het hotel heeft na de renovatie 110 kamers en krijgt onder andere een warmte-koude-opslag, zonnepanelen en waterbesparend sanitair. Ook maakt de keten veel gebruik van gerecyclede materialen.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf, Conscious Hotels, Vastgoedmarkt, MissetHoreca | Foto: Moyan Brenn, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)