07-07-2015 10:29 | Door: Willemien Groot

De Indiase regering gaat de 90.000 kilometer snelweg in het land voorzien van groene corridors. Voor de realisatie van de plannen gaat 1 procent van het budget voor infrastructuur naar groenprojecten.

De opdrachten voor groenstroken langs de snelwegen worden verdeeld onder 1.000 bedrijven. Die moeten onder meer eigen boomkwekerijen opzetten. Het is volgens het ministerie van Transport de bedoeling dat de groene zones bestaan uit vegetatie die in de betreffende regio van nature voorkomt.

De aanleg van de corridors langs de snelwegen moet werkgelegenheid opleveren en bijdragen aan de economische groei van India. Onder meer door de enorme luchtvervuiling in het land als gevolg van autoverkeer en de industrie te verminderen. De hoofdstad Delhi geldt als een van de meest vervuilde steden ter wereld. Net als China wil India aantrekkelijker worden als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven door te investeren in schone lucht.

Het snelwegennet draagt 40 procent van het totale wegverkeer in het land.

Bron: Economic Times, New Indian Express | Foto: Avik Halder, via Wikimedia Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)