29-07-2015 12:29 | Door: Erik Verheggen

ASR rondt dit jaar de duurzame renovatie van zijn hoofdkantoor in Utrecht af. De volgende stap is het plaatsen van 1.200 zwarte zonnepanelen.

De verzekeraar werkt al sinds 2012 aan de renovatie van de kantoorkolos uit 1974. Met een nieuwe, duurzame energievoorziening, een dubbele glazen gevel en een nieuwe vide is het energieverbruik fors verminderd.

asr kantoor

Het levert ASR een besparing op van meer dan 50 procent op exploitatie- en energiekosten.

Een volgende stap in de verduurzaming van het kantoor is de plaatsing van 1.200 zonnepanelen op het dak.

Eneco levert en installeert de panelen op het gebouw, dat met een groot plat dak bijzonder geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. 

Duurzame stroom

De zwarte panelen produceren naar verwachting jaarlijks in totaal ongeveer 150 megawattuur aan duurzame stroom. Op dit moment worden de eerste 780 panelen op het dak van ASR geplaatst. De rest volgt later dit jaar.

Zwarte panelen zijn volgens Eneco in opkomst omdat klanten ze mooier vinden. Eerder plaatste Eneco op verzoek van een architect 3.000 zwarte panelen op het onlangs geopende Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Bron: Eneco, DGMR, ASR | Foto: ASR kantoor: ASR | Foto zonnepanelen: Russ Ferriday, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)