05-08-2015 07:09 | Door: Fitria Jelyta

Een consortium van onder meer Cisco investeert $ 36 mln in Sensity Systems. De Amerikaanse start-up ontwikkelt een platform voor duurzame smart cities. 

Sensity Systems ontwikkelt oplossingen voor energiebesparende smart cities en het Internet-of-Things.

Het platform van het bedrijf kan multifunctioneel worden ingezet in smart cities, waarin alles draait om energiebesparing en het verduurzamen van apparatuur met een hoog energieverbruik. Zo rust Sensity energiebesparende straatverlichting uit met elektronica voor openbare WiFi-netwerken.

Op dit moment worden Sensity producten al door Cisco verkocht. Het bedrijf gaat zich nu intensiever bezighouden met de ontwikkeling van de applicaties van Sensity Systems, om meer energiebesparing en productefficiëntie te realiseren.

Cisco heeft grote interesse in de mogelijkheden van het platform van Sensity om steden te kunnen integreren in een mobiel netwerk. Consumentelektronica wordt daarin multi-inzetbaar om het totale energieverbruik van grote steden drastisch te verminderen. Cisco werkt bijvoorbeeld aan ‘telepresentaties’, waardoor inwoners hun afspraken met gemeenten, via het internet kunnen bijwonen.

Bron: Greentechefficiency, Greentechgrid, Greentechmedia, Sensity Systems | Foto: Leong Him Woh, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)