05-08-2015 09:45 | Door: Fitria Jelyta

Het voormalige kantoorgebouw van Royal HaskoningDHV in Nijmegen wordt omgebouwd tot luxueus appartementencomplex. De transformatie start na de zomer.

Met de transformatie tot luxe appartementencomplex krijgt het gebouw een tweede leven. De verbouwing duurt naar schatting anderhalf jaar.

De kosten voor de verbouwing bedragen volgens de Gelderlander tussen de € 17 mln en € 20 mln. Het gebouw bestaat daarna uit 62 appartementen met warmte- en koudeopslag, een duurzame manier voor verwarmen en koelen.

Bijna 40 procent van de 62 appartementen is verkocht, zegt Coen Tutein Nolthenius, beheerder van Fiduvast, tegen de Gelderlander. Fiduvast is het vastgoedfonds dat eigenaar is van het voormalige kantoorgebouw.

Monument

Het gebouw is in de jaren zeventig gebouwd als hoofdkantoor van Estel, een fusie tussen staalreuzen De Nederlandse Hoogovens en het Duitse Hoesch. De laatste gebruiker van het gebouw aan de Barbarossastraat was ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Aan het Estel-gebouw zijn zowel de nationale als Europese staalprijs voor architectuur toegekend. De gemeente Nijmegen heeft het transparante gebouw als gemeentelijk monument aangemerkt.

Bron: De Gelderlander, Estel Residence | Foto: Havang(nl), Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)