07-08-2015 13:34 | Door: Fitria Jelyta

In Amsterdam wordt de bouw van het eerste Nederlandse Element-hotel gerealiseerd. Het duurzame hotel is modulair van opbouw en bevat 160 studio's.

In opdracht van Kroonenberg Groep wordt de bouw van het eerste Nederlandse Element hotel gerealiseerd door de TBI-onderneming J.P. van Eesteren. Het hotel wordt gebouwd in het bestaande kantoorcomplex ‘De Veldert’, aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Het kantoorgebouw van 8.800 vierkante meter is aan de binnenzijde volledig gestript, alleen de buitengevel en het betonskelet blijven behouden.

Element-hotels zijn vooral bekend in de Verenigde Staten en Canada als onderdeel van de franchisegever Starwood Hotels & Resorts.

Modulair ontwerp

Het modulaire long-stay-hotel bevat 160 kamers in studiostijl met keuken. In alle kamers worden tapijten aangelegd van 100 procent gerecycled materiaal. Daarnaast worden spaarlampen gebruikt die 75 procent minder energie verbruiken. Ook neemt het hotel waterbesparende maatregelen, bijvoorbeeld met waterbesparende kranen. Het hotel wordt eind 2015 'handdoekgereed' opgeleverd.

LEED-gecertificeerd

De bouw van het Element hotel vindt plaats volgens de internationale duurzaamheidseisen van LEED. Dit systeem biedt een raamwerk voor het identificeren en implementeren van meetbare oplossingen voor duurzame gebouwen.

Bron: Duurzaamgebouwd.nl, Starwood hotels | Foto: Stefan Krasowski,Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)