11-08-2015 18:06 | Door: Fitria Jelyta

Een Chinees bedrijf heeft gebruik gemaakt van 3D-geprinte bouwonderdelen om een villa te bouwen. Op de bouwlocatie zijn de onderdelen in enkele uren geïnstalleerd tot een volwaardig huis.

Het Chinese bouwbedrijf Zhuoda Group heeft zes 3D geprinte modules van de villa gefabriceerd in een fabriek. De onderdelen zijn aan de binnenkant volledig afgewerkt en geïsoleerd. Vervolgens zijn de geprefabriceerde onderdelen naar de bouwlocatie gebracht en daar binnen drie uur geïnstalleerd. 

De bouwtechniek bespaart veel tijd en kosten, meldt Zhuoda Group aan inhabitat.com. Zo kunnen de 3D-geprinte onderdelen binnen tien dagen worden gefabriceerd, terwijl de traditionele bouw van een villa tot zes maanden kan duren.

Deze modulaire bouwtechniek werd eerder gebruikt voor het bouwen van een energie-efficiënte wolkenkrabber in China. 

Duurzaam materiaal

Het materiaal van de geprinte onderdelen bestaat uit industrieel en agrarisch afval. Dit is goedkoper en duurzamer dan andere materialen, volgens Zhuoda.

Daarnaast is het materiaal water-, aardbevings- en vuurbestendig. Het materiaal bevat verder geen schadelijke stoffen zoals formaldehyde of ammonia. 

 

Bron: Inhabitat.com | Foto: U.S. Army Corps of Engineers, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)