13-08-2015 12:15 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse start-up Nebia haalt grote investeerders uit Silicon Valley binnen om een luxe, waterbesparende douchekop op de markt te brengen.

Onder de grootste investeerders van Nebia zijn Apple-CEO Tim Cook en oud-Googlebaas Eric Schmidt, die ook oprichter is van de Schmidt Family Foundation. Het is onbekend hoeveel de IT-grootheden in de douchekop steken. Daarnaast loopt een Kickstartercampagne van de start-up om de laatste productfase te financieren.

Verstuiving

De douchekop is voorzien van zes spuitgaten die waterdruppels verstuiven. Hierdoor verbruikt de douchekop 70 procent minder water dan de traditionele douchekop. Daarnaast kan de douchekop grote oppervlaktes vullen met water, waardoor gebruikers minder lang onder de douche staan.

Wendy Schmidt, voorzitter van de Schmidt Family Foundation, meldt in een techblog van New York Times dat Nebia een grote invloed heeft op het waterverbruik. De Nebia douchekop kan veel water besparen in gebieden waar waterschaarste heerst. 

De makers van Nebia hebben een bijzondere pitch bedacht om geldschieters binnen te halen. Ze laten potentiële investeerders een douche nemen met de waterbesparende douchekop. Zij kunnen de voordelen van het product daardoor zelf ervaren.

Bekijk hier een filmpje over de Nebia douchekop:

Bron: Wired, Bits Blog New York Times | Foto: Susanne Nilsson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)