17-08-2015 14:04 | Door: Fitria Jelyta

Het winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn heeft zijn energieverbruik gehalveerd met een lichtmanagementsysteem van Nedap uit Lichtenvoorde.

Het lichtmanagementsysteem van Nedap Light Controls maakt gebruik van bewegings- en daglichtsensoren. Hierdoor gaat het licht alleen aan waar en wanneer dat nodig is. Het systeem geeft daarnaast ook meldingen als er onderhoud moet worden gepleegd. Dat maakt het plannen en uitvoeren van onderhoud eenvoudiger en voordeliger.

Sinds de installatie in april, heeft winkelcentrum Oranjerie zijn stroomverbruik voor verlichting met 50 procent verminderd. Daarnaast hebben ook daglichtsystemen de CO2 uitstoot van het winkelcentrum gereduceerd.

De Nedap Luxon armaturen worden elk apart aangestuurd door een draadloos bedieningssysteem. De armaturen van het Nedap Luxon zijn voorzien van halogeenlampen van Philips, die een heldere kleur licht verspreiden en een lange levensduur hebben. 

Nedap

Het Nederlandse technologiebedrijf Nedap produceert met Nedap Light Controls lichtmanagement voor onder andere de zorg- en retailsector. Nedap heeft meer dan 700 medewerkers wereldwijd in dienst. In 2014 heeft het bedrijf een totale omzet gerealiseerd van € 177 miljoen.

Bron: Energie vastgoed, Nedap Light Controls | Foto: Matthias Ripp, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)